passend onderwijs, passend verbinden

De laatste weken heb ik veel leerkrachten en schooldirecteuren gesproken en gehoord over passend onderwijs. De tijd begint te dringen, er worden steeds meer acties van scholen en van de gemeente verwacht. Het is tijd om te verbinden, elkaar op te zoeken en samen in actie te komen om zo een mooi resultaat te bereiken. Om zowel de kinderen met extra zorgvragen, de kinderen in hun klassen en de leerkrachten een handvat en manier te bieden om in verbinding en met plezier het onderwijs en de dagelijkse gang van zaken in de klas vorm te geven. Zodat een ieder zich vanuit de eigen kwaliteiten en mogelijkheden zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Daar hebben we elkaar voor de nodig. De scholen hebben de kennis en de vaardigheden in huis, de gemeente gaat straks het geld verdelen en neemt de regie rol op zich. De adviesbureaus kunnen kennis en vaardigheden aanbieden waar voorheen nog geen behoefte naar was. Laten we elkaar vinden en een manier van onderwijs creëren waar iedereen blij van wordt.

Weet jij al precies wat er van je verwacht wordt? Weet je wat de afspraken zijn rond passend onderwijs?
Heb je vragen over het hoe van passend onderwijs? Wil je het beste uit de leerlingen halen? Waardoor een ieder gestimuleerd wordt om de eigen kwaliteiten te benutten en te ontwikkelen. Waarbij elke leerling op het eigen niveau en met de eigen zorgvraag aangesproken kan worden en leert vanuit de eigen communicatie- en leerstijlen. Als je antwoord daarop ja is, dan kan H2O je hierbij ondersteunen. Wij bieden de antwoorden op deze vragen in o.a. de leergang inspirerend onderwijs.

Wil je meer weten, neem dan contact met ons op, we komen dan graag vrijblijvend een keer op jouw school praten over de mogelijkheden voor jullie team .

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *