koken met kids

Buiten is het nat en het waait. Hier en daar valt er weer sneeuw en ´s ochtends staan de snelwegen weer vol met rijen auto´s. Ik bedenk me dat het misschien beter is om in de buurt van ons huis te blijven en niet te lang in de auto te gaan zitten. Om me heen hoor ik veel mensen vertellen over griep en ziek zijn. Onze kleine meid heeft het de afgelopen week ook al flink te pakken gehad. Dus we zijn een paar dagen lekker binnen gebleven. Kachel aan en rustig thuis leuke dingen doen. Dat vraagt om leuke activiteiten die je kunt doen voor de momenten dat je kind weer lekker opknapt of gewoon voor als je niet naar buiten wilt.

Heerlijk voor de kids: envelopjes met banaan en speculaaskruiden.
Tijd: 10 min. + 10-12 min. in de oven
Recept voor 4 envelopjes

Benodigdheden:

2 bananen
0,5 theelepel koek en speculaaskruiden
2-3 filodeegvelletjes (ontdooid) of eventueel bladerdeeg
25 gram boter
2 theelepels suiker
snufje kaneel

Bereidingswijze:
Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Snijd de filodeegvellen in vieren en verwijder de schillen van de bananen. Snijd de bananen in plakjes en schep deze in een bakje. Voeg de koek en speculaaskruiden en een beetje suiker toe aan de bananenplakjes en meng dit goed door elkaar. Smelt daarna de boter in een klein bakje in de magnetron. Leg dan een paar plakjes banaan op een velletje filodeeg maar houd de randjes vrij. Vet de randjes in met een beetje gesmolten boter en leg een velletje filodeeg bovenop de banaan. Smeer de bovenkant van het filodeegvelletje in met een klein beetje gesmolten boter en strooi een beetje suiker en een snufje kaneel over de envelopjes met banaan. De envelopjes met banaan kunnen voor ongeveer 10 minuten in de oven totdat deze goudbruin zijn geworden.

Geniet van het gezamenlijke resultaat en eet smakelijk!

P.S. Weet je dat H2O ook op Facebook is te vinden? Like ons hier
http://www.facebook.com/pages/H2O-training-en-coaching
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *