Goede voornemens voor 2013

Het is weer januari, de maand van de goede voornemens. We hebben Blue Monday weer overleeft en de goede voornemens die nog overeind zijn gebleven hopen gerealiseerd te worden. Buiten is het nog wit van de sneeuw van de afgelopen weken en de thermometer reikt nog tot ver onder nul. Ik heb me voorgenomen dat ik mijn goede voornemens echt ga realiseren dit jaar, dus met frisse tegenzin doe ik mijn sport kleren aan en ga naar buiten voor mijn hardloop aktie….. Pfff wat is het koud! Na een half uur rennen, kom ik weer binnen. Niet bezweet, maar wel voldaan (het is te koud om te zweten). Ergens vind ik die goede voornemens wel lekker, het geeft mij een gevoel dat ik op 1 januari opnieuw mag beginnen. Dat ik doelen kan stellen die ik eigenlijk al een tijdje wilde bereiken. Een houvast en een motivatie om het nu ook daadwerkelijk aan te pakken. Januari is voor mij ook altijd een maand van terug blikken en vooruit kijken. Zeker op werk gebied, hoe is het het afgelopen jaar gegaan en wat zijn de doelstellingen voor komend jaar. Vooral dat laatste vind ik heerlijk!! Ik kan dan al helemaal blij worden van het idee van volgend jaar, het moment waarop ik de nu bedachte, en dan behaalde, doelen aan het vieren ben.

Het begint allemaal bij dromen, iets echt willen en vervolgens geloven in de haalbaarheid van het realiseren van die droom. Je hoeft nog niet te weten hoe je het gaat doen, maar dat je het gaat doen is zeker! Op het moment dat je droom helder is kun je beginnen met het omzetten van je droom in een doelstelling en het zetten van stappen in het behalen van je doelstelling.

Wat mij helpt bij het opstellen van mijn doelstellingen zijn de volgende richtlijnen:
1. De doelstelling is positief geformuleerd.
2. Hij is geschreven in de tegenwoordige tijd
3. Het behalen van de doelstelling is gekoppeld aan een datum
4. Het behalen van de doelstelling is specifiek waarneembaar.
5. Het behalen van de doelstelling is goed voor jou en je omgeving.

Als je je doelstelling hebt vastgesteld is het zaak om de mensen om je heen, werknemers en collega’s,  en daarmee de wereld te laten weten dat dit jouw doelstelling is, zet stappen in de richting van je doel. En blijf allert op mogelijkheden die voorbij komen, om je doel te bereiken.

2013 wordt voor mij een jaar van expertise en balans. Ik wil mij richten op het geven van trainingen en ondersteunen op beleidsmatig niveau van kinderopvang, onderwijs en jeugdzorg. Daarnaast wil ik mij dit jaar richten op het vinden van een balans tussen werk en privé, ik wil iedere dag het leven van mijn dochter vieren, tijd en ruimte voor haar inplannen en een manier ontdekken en eigen maken waarbij er ruimte is voor samen, haar ontwikkeling en mijn eigen ontwikkeling als mens en professional.

Nu is mijn vraag aan jou; Wat zijn jouw doelstellingen en focus voor 2013, zowel persoonlijk als voor jou als professional?

In deze onrustige tijd van crisis is het misschien nog wel belangrijker om eens een moment stil te staan bij je eigen focus en doelen in je werk. Hoe wil jij je onderscheiden in de markt en binnen de organisatie? Wat zijn jouw kwaliteiten en hoe kun je die optimaal benutten? Hoe krijg je nog meer handvatten en plezier in je werk, waardoor je nog betere resultaten kunt halen? Allemaal dingen die belangrijk zijn voor jou als mens en zeker ook voor de kinderen waarmee je werkt.

Wil je handvatten om jouw antwoorden op deze vragen te vinden? Wil je weten hoe jij nog meer handvatten kunt krijgen om meer plezier en vaardigheden in je werk in te kunnen zetten, waardoor je nog betere resultaten kunt halen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dan denken we graag met je mee.

P.S. Weet je dat H2O ook op Facebook is te vinden? Like ons hier
http://www.facebook.com/pages/H2O-training-en-coaching

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *