Knutselen met herfst materialen:

Een vriendin van mij was laatst op visite met haar twee kids, een meisje van 4 jaar en een jongen van 10 jaar. We hebben een grote kastanje boom in de tuin staan en dit trok duidelijk de aandacht. Fantastisch vonden ze het, allebei met hun eigen argumenten en ideeën. Hij wilde graag een hut maken en zij wilde knutselen met de kastanjes. Aangezien het nog september was en alle kastanjes nog netjes aan de boom hingen, ging die vlieger nog niet op. Dus we hebben afgesproken dat we elkaar zeker weer zouden zien als de kastanjes van de bomen vielen.. Dit heeft mij wel aan het denken gezet, helemaal omdat ik dagelijks herinnerd wordt aan deze uitspraak, door de vallende kastanjes op ons serre dak.  Jawel, het is herfst, de kastanjes vallen op het dak. Laten we ze goed gebruiken. Ik wil je uitnodigen om onderstaande activiteit te doen en hieronder aan te geven wat je ervan vond. Verder zijn jouw ideeën voor activiteiten hieronder natuurlijk ook altijd welkom.

Activiteit: knutselen met herfst materialen.

Leeftijd: 4 t/m 12 jaar

Benodigdheden:
– een dikke jas en eventueel een sjaal en handschoenen.
– satéprikkers
– wol
– een grote tas om alle herfst spullen in te doen

Voorbereiding:
Ga samen met de kinderen naar buiten. Op zoek naar alle spullen die te maken hebben met de herfst. Je kunt hierbij
denken aan dennenappels, eikels, kastanjes, bladeren, takjes, mos, enz. Bespreek met de kinderen wat ze gevonden hebben en wat ze hier mee willen/kunnen maken. Ga vervolgens weer met de kinderen naar binnen. Laat binnen aan de
kinderen zien wat er allemaal gevonden is hebben de kastanjes nog een jasje aan? Zijn de bladeren groot/klein en welke kleur hebben ze? Laat de kinderen vervolgens kiezen met welke materialen ze willen werken.

Uitvoer:
De kinderen krijgen allemaal een aantal satéprikkers en ander materiaal dat zij willen gebruiken. De kleinere kinderen
hebben waarschijnlijk iets meer begeleiding en ondersteuning nodig dan de grotere kinderen. Er kan van alles gemaakt worden met de materialen. Denk hierbij aan poppetjes, spinnen met een spinnenweb, rupsjes, egeltjes, kransjes, mieren e.d. Ga hierbij vooral uit van de fantasie van het kind. Als afsluiting kunnen alle knutselwerkjes uitgestald worden op een herfsttafel in de ruimte.

Veel plezier!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *