Dansen in de wind.

Ik zit met mijn dochter op de bank bij het raam! Vol bewondering kijkt ze naar buiten. Haar ogen worden getrokken door de dansende blaadjes  aan de bomen. Minuten lang houdt ze dit vol. Ik vertel haar dat de blaadjes dansen in de wind. Dat de wind zo hard blaast dat ze bewegen en gaan dansen. Dan plotseling horen we de wind gieren rond het huis. Het is herfst…. Mijn dochter kijkt op, dit geluid kende ze nog niet. Een nieuwe ervaring, een nieuwe kennismaking met de wind.

Ik wil je uitnodigen om onderstaande activiteit te doen en hieronder aan te geven wat je ervan vond. Verder zijn jouw ideeën voor activiteiten hieronder natuurlijk ook altijd welkom.

Activiteit: dansen in de wind.

Leeftijd: 1 t/m 4 jaar

Benodigdheden:
– een dikke jas en eventueel een sjaal en handschoenen

Voorbereiding:
Bereid de kinderen voor om naar buiten te gaan. Vertel de kinderen dat jullie gaan dansen in de wind. Dat de wind heel hard blaast en dan geluid maakt en je heen en weer duwt. Vertel dat jullie gaan voelen watde wind doet met de blaadjes aan de bomen en hoe hard de wind kan blazen.

Uitvoer:

Vervolgens ga je met de kinderen naar buiten. Een ieder laat zich leiden door de wind. Doe dit voor en vraag aan de kinderen:
– Wat voor geluid maakt de wind?
Waait de wind hard?
– Welke kant waait de wind op?
Beweeg samen met de kinderen mee in de wind. Voor de kinderen die dit nog moeilijk of spannend vinden kun je (afhankelijk van de leeftijd) de kinderen optillen en samen dansen of een sliert maken door handen vast te houden.

Veel plezier!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *