Activiteiten met kinderen: stempelen met bladeren

De blaadjes vallen van de bomen en kleuren al weer oker geel, donker rood en warm bruin. Het is herfst! Bij ons thuis maakt de hout kachel alweer over uren. Heerlijk vindt ik dat zo lekker knus met mijn kleine meid bij de kachel en vlammetjes staren. Zij kijkt dan met open mond naar het spel dat de vlammen met elkaar spelen. Ze lijken tikkertje te doen, maar krijgen elkaar nooit te pakken. Nu het leven zich weer meer binnen gaat afspelen en het verschil tussen buiten en binnen weer groter en voelbaar wordt is het soms weer even zoeken naar leuke activiteiten die je kunt doen met de kids. De komende weken wil ik je graag op weg helpen met een aantal van mijn ideeën voor activiteiten. De activiteiten zijn voor verschillende leeftijdscategorieën en gebaseerd op de Herfst. Ik wil je uitnodigen om ze te doen en hieronder aan te geven wat je ervan vond. Verder zijn jouw ideeën voor activiteiten hieronder natuurlijk ook altijd welkom.
Heel veel plezier met de activiteiten en de kids.

Activiteit: stempelen met bladeren

Leeftijd: 2 t/m 8 jaar

Benodigdheden:
– Papier
– Bladeren in verschillende grote
– Verf
– Eventueel verfschorten

Voorbereiding:
Als introductie kun je met de kinderen naar buiten om bladeren te zoeken. In dat geval kun je eventueel ook vertellen over de wind die de blaadjes van de boom blaast, waardoor de blaadjes in de herfst op de grond vallen. Vervolgens kun je met de kinderen naar binnen gaan en de blaadjes bekijken en voelen. De kinderen kunnen zien dat het ene blad groter is en het andere blad kleiner. Ook kunnen de kinderen de nerf van de bladeren zien en voelen.

Uitvoer:
Vervolgens kunnen de kinderen de onderkant (kant met de nerf) insmeren met verf. Leg het blad met de geverfde kant op het papier. Leg op het blad een stukje papier en wrijf hierover, het papier voorkomt onnodig veel vlekken en uitlopen. Krant en papier van het onderste papier afhalen en de afdruk is klaar. Door verschillende grote bladeren en kleuren ontstaat er een speels geheel. De kinderen kunnen natuurlijk zelf aangeven welke bladeren en kleuren ze willen gebruiken.

Veel plezier!

Dit bericht is geplaatst in activiteiten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *