passend onderwijs

Onze maatschappij verandert… Mensen en daarmee ook kinderen zijn niet meer zoals we 30 jaar geleden waren. De maatschappij vraagt iets anders van ons, en daarmee wordt er iets anders van het onderwijs gevraagd. De overheid realiseert zich dat inmiddels ook. En of we het nou eens zijn met de manier waarop zij daar invulling aan willen geven of niet, er moet iets veranderen. In mijn trainingen spreek ik vaak met docenten op basisscholen en op middelbare scholen. Ik hoor vaak verhalen over leerlingen die druk zijn in de klas, slecht luisteren en zich moeilijk kunnen concentreren. Leerlingen die een hele rugzak met bagage meenemen naar school. En dan bedoel ik niet de lunchtrommel, maar de emotionele bagage, die ervoor kan zorgen dat ze niet lekker in de klas zitten, of dat ze de lesstof gewoon weg niet op kunnen nemen omdat hun hoofd al vol zit. Wat zou het fijn zijn als die leerlingen ook passend onderwijs aangeboden zouden krijgen. In dit filmpje wordt dit nogmaals duidelijk.

De overheid heeft besloten dat scholen nog een jaar de tijd hebben om hun school klaar te maken voor het aanbieden van passend onderwijs. Om scholen te ondersteunen en te begeleiden in dit traject biedt H2O training coaching en trainingsacteren, in samenwerking met Florence Educatie, nu ook de leergang inspirerend onderWijs aan. Dit is een training voor docenten om het beste uit de leerlingen te kunnen halen, waardoor er op een inspirerende en creatieve wijze vorm gegeven kan worden aan de lessen. Hierbij kan gedacht worden aan het aanbieden van verschillende werkvormen, het omgaan met weerstand in de klas, welke pet zet je op als docent, op welke manier spreek je de verschillende leerlingen in de klas aan, hoe maak je je lesstof leuk en inspirerend voor de leerlingen in je klas. Door middel van interactie, reflectie en verbinding tussen de docent en de leerling worden de vaardigheden van de docent uitgebreid met trainersvaardigheden. Waardoor een breder en inspirerender onderwijsaanbod aangeboden kan worden, waarmee de leerling in de individuele behoefte wordt aangesproken in de les. Dit versterkt het handelingsrepertoire van de docent, waarmee hij of zij handvatten krijgt om binnen de lessen en school passend onderwijs aan te bieden. Hierbij wordt uitgegaan van de eigen-wijsheid van de onderwijs professional. De  training bestaat uit 7 trainingsdagen en 4 locatiebezoeken per deelnemer. In de locatiebezoeken wordt de docent gecoacht in het implementeren van het geleerde.

Wilt u ook weten hoe u uw aanbod in passend onderwijs kunt vormgeven, uitbreiden of kunt verdiepen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, dan denken we graag met u mee.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *