De wandeling van het leven.

Heb jij dat ook weleens dat je door alle drukte soms van voor niet meer weet dat je van achter leeft? Dat je constant het gevoel hebt dat je achter de feiten aan loopt? En dat je door alle dagelijkse verplichtingen het idee hebt niet meer toe te komen aan de dingen die je eigenlijk belangrijk vind? Dat je door alle verplichtingen niet meer toe komt aan de dingen die je energie geven?

En als je in al die drukte dan toch een moment hebt waarop je even kunt stil staan, even afstand kunt nemen van al die drukte. Vaak realiseer je je dan dat je eigenlijk al tijden bezig bent met een route in je werk en/of de organisatie, die je eigenlijk niet wilde bewandelen. Wellicht had je eerder al besloten om een ander pad te bewandelen of een bepaalde richting te volgen, maar de drukte van alle dag heeft de wegwijzers vertroebeld en zonder dat je het doorhad ben je doorgehold op dezelfde weg, je hebt de afslag gemist.

Hoe maak je nou tijd en ruimte in je werk en de organisatie zodat je energie behoudt om je pad bewust te kiezen en je eigen route te bepalen? Hoe blijf je gefocust op je geplande route?

Om vast te kunnen houden aan je route is het allereerst belangrijk om te weten waar je heen wilt. Om te kunnen weten dat er meer wegen naar Rome leiden, moet je wel weten dat Rome je doel is. Want als je toch geen doel hebt, kun je net zo goed door blijven rennen op dezelfde weg, dat brengt je immers ook ergens…. Dus een reisdoel is belangrijk!

Als je reisdoel is bepaald ga je op pad en zet je je reisplan uit. Dus je bepaald wat er nodig is om je einddoel te behalen. Zijn er mensen die je moet spreken? Dingen die je moet aanschaffen? Zijn er processen die georganiseerd moeten worden? Mensen die je moet inhuren of inzetten? Als je reisplan is gemaakt, kan je op pad. Tijdens je weg naar je einddoel is het vooral zaak om op de kruispunten even tijd te maken om stil te staan, zodat je kunt kijken waar je bent en welke weg en beslissing je dichter naar je einddoel brengt. Mocht je merken dat je toch de verkeerde weg bent ingeslagen, loop dan niet door, sta weer even stil en kies opnieuw. Zodat je vervolgens je weg weer kunt vervolgen en uiteindelijk bij je einddoel, na een mooie wandeling,  kunt genieten van een verdiende koffie met appelgebak.

Uiteindelijk komt het neer op het volgende: Bepaal je doel, bepaal je te nemen stappen, neem tijd om je keuzes te maken, check je keuzes, waar nodig pas je je keuzes aan en geniet van je succes…

En als je dan toch bezig bent met deze tocht op weg naar je einddoel, vergeet dan niet te genieten van de weg er naar toe!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *